Delavnice

Delavnice, ki se izvajajo v okviru Izobraževalnega centra Tempera d.o.o., povezuje osnova, ki temelji na poznavanju različnih tipov temperamentov. Temperament je namreč način našega odzivanja in delovanja, h kateremu se nagibamo v različnih situacijah. Gre za genski zapis oziroma kombinacijo genov naših bioloških staršev. S svojim prirojenim tipom temperamenta oziroma mešanico tipov temperamenta osebnosti smo se tako rekoč že rodili. To je naš pravi jaz!

 

Poznamo štiri različne tipe temperamentov posameznika in mešanice le teh. Njihova poimenovanja so stara več kot 2.000 let: Sangvinik, Kolerik, Flegmatik in Melanholik. Po opravljenih anketiranjih ter analizi smo se v Temperi odločili, da bomo uporabili naslednja poimenovanja: Sangvinik – Sončno rumeni tip, Kolerik – Ognjeno rdeči tip, Flegmatik – Umirjeno zeleni tip in Melanholik – Globoko modri tip.

Naš cilj je, da dosežemo »pravo mešanico« vseh osebnosti, da korak po koraku osvojimo in prebudimo v nas vso paleto človeških vrlin in da odpravimo naše pomanjkljivosti. S tem načinom pridobimo dragoceno osebno svobodo, ki daje možnost, da se v vsaki situaciji odzovemo na najprimernejši način.

Vas zanima vaš tip temperamenta?

Poznavanje osebnosti nam pomaga tudi pri razumevanju drugih ljudi. Skozi razumevanje drugih, se jih učimo sprejeti takšne kot so, brez sodb in primerjanja.

Delavnice za podjetja

Prodaja

Ste se kdaj spraševali, zakaj ljudje v vašem prodajnem oddelku, na istem delovnem mestu dosegajo tako različne rezultate? Ali pa, zakaj bi določen izdelek, pri nekem prodajalcu takoj kupili, pri drugem pa nikakor ne?

Vodenje

Tudi vi preko medijev spremljate, kateri posel ima perspektivo? Noben posel nima perspektive. Imajo jo samo ljudje, ki ga opravljajo.

Komunikacija

Zgolj s komunikacijskimi spretnostmi, brez poznavanja prirojenih nagnjenj posameznega tipa temperamenta osebnosti, ne moremo na učinkovit način reševati konfliktov ali zgraditi sproščen motivacijski odnos med ljudmi.

Delavnice za posameznike

Medsebojni odnosi

Nekatere ljudi ljubimo zaradi določenih lastnosti, druge ljubimo kljub določenim lastnostim. Ljubezen lahko traja vse življenje, a zanjo se moramo nenehno odrekati svojim pričakovanjem o tem, kakšen naj bi bil naš partner.

Družina

Običajno je, da starši skrbijo in vzgajajo svoje otroke, vendar lahko tudi otroci včasih razsvetlijo starše in jim pomagajo pri preoblikovanju.